top of page

Elevene har selv ansvar for den daglige lunsjen. I aldersblandete grupper planlegger de og gjennomfører lunsjen. I dette arbeidet ser vi tydelig hvor stor nytte de yngste har av de eldste barna sine erfaringer. Under forberedelsen av lunsjen må barna vise hensyn, fordele oppgaver og samarbeide godt for et bra resultat! Elevene er opptatt av detaljer og gjør seg flid med tilberedningen, det er lekkert dandert og ser innbydende ut.

Vi har fokus på sunt kosthold og serverer brød, kornprodukter, kjøttpålegg, ulike oster, egg og posteier. Det er alltid ferske grønnsaker og frukt som tilbehør. Til drikke serveres det vann, melk og jus. Ukentlig lager lunsjgruppene varm mat eller salater. De lager da meny, skriver handleliste, gjør innkjøp og tilbereder maten til glede for store og små!

 

Vi har fokus på god hygiene og barna lærer om betydningen av renslighet og rett tilberedelse og oppbevaring av matvarer. Elevene sitter ved småbord og spiser sammen. På den måten utvikler de sosiale evner og god bordskikk. Det dekkes pent med knuselige fat og glass. Barna knuser iblant, men å håndtere dette ved å rydde opp etter seg er en del av læringen og erfaringen. Den enkelte elev rydder opp etter seg, skyller og setter i steameren, og til slutt rydder lunsjgruppen og vasker på kjøkkenet før de går ut.

bottom of page